03-11-2016+national+geographic_0279.jpg
03-11-2016+national+geographic_0279.jpg

Episode 2


Episode 2

SCROLL DOWN

Episode 2


Episode 2

Episode 2

Nucleaire technologie in de strijd tegen klimaatverandering

Overstromingen worden talrijker. Steeds meer regio's worden getroffen door stormweer. Periodes van droogte houden langer aan. Regenseizoenen en temperaturen worden onvoorspelbaarder. Het aantal veeziekten neemt toe... De gevolgen van de klimaatverandering zijn al langer niet meer op de vingers van één hand te tellen en ze vormen een bedreiging voor de wereldwijde voedselveiligheid. Kerntechnologie levert een bijdrage aan oplossingen om ons daartegen te wapenen.

Doeltreffende technieken en gedreven mensen

In de tweede aflevering van de serie « Nuclear Lifeline », ontdekt u de toepassingen van kerntechnologie in de strijd tegen de klimaatverandering.  De uitzending focust zich op drie domeinen waarin nucleaire technologie een rol speelt: de bestraling van fruitvliegjes in Guatemala om de landbouw te helpen, de ontwikkeling van vaccins en ook de bestraling van planten om ze beter bestand te maken tegen klimaatverandering. 

De makers volgen Belgische onderzoekers in de laboratoria van het Internationaal Atoomenergieagentschap (IAEA) in Seibersdorf (bij Wenen).

Quantum_500x500_EP2V1.jpg
Quantum_500x500_EP2V2.jpg